Slechte staat wegdek Hogeweg

7 maart 2018

Na de beëindiging van de werken aan het viaduct ter hoogte van de Hogeweg blijkt dat het wegdek ter plaatse zich in een zeer slechte toestand bevindt met gevaarlijke putten ingevolge het zwaar verkeer dat daar de afgelopen maanden noodgedwongen moest passeren. Het wegdek richting Motorstraat vertoont evenzeer sporen van het dagelijks zwaar verkeer richting oprit van de R4.

Is de schepen bereid om het wegdek te laten herstellen zodat de veiligheid van alle weggebruikers gegarandeerd wordt?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het onderhoud en beheer van deze zone behoort tot de bevoegdheid van Afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen (AWV). Begin januari werd de slechte staat van het wegdek reeds door de sectorverantwoordelijke van de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen overgemaakt aan AWV.

Hierop bevestigde AWV de slechte staat van het wegdek en een herstel in een minder regenachtige periode. AWV is dus op de hoogte van de slechte staat en heeft bevestigd dat de werken zullen worden opgenomen in een onderhoudsbestek en dat de uitvoering van de werken in de loop van dit jaar voorzien zal worden.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info