Wegdek Liermanstraat Gent

3 september 2018

Sinds enkele maanden werd er een metalen plaat en hek geplaatst op de rijbaan in de Liermanstraat te Gent om te verwittigen voor een gat in het wegdek. De buurtbewoners en bezoekers van deze straat melden mij dat hierdoor vaak gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan.

Concreet wens ik u dan ook te vragen om het wegdek volledig te laten herstellen in het belang van de verkeersveiligheid.

Carl De Decker
Gemeenteraadslid


Antwoord:

In de Lieremanstraat werd een breuk op de riolering geconstateerd. Na een eerste melding heeft de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen op 20 juli de locatie afgezet i.f.v. de veiligheid. In het kader van een rommelmarkt de volgende dag werd bijkomend nog een schraag geplaatst. De melding werd doorgegeven aan FARYS voor opvolging en herstel. Wanneer het, zoals hier de situatie is, een herstelling aan de onderliggende riolering betreft, dan gebeurt de herstelling normaal gezien binnen de vier weken na de binnengelopen melding door FARYS. Recent werd FARYS echter geconfronteerd met het afhaken van één van hun onderhoudsaannemers, waardoor een nieuwe aannemer moest aangesteld worden. Daardoor zat er wat vertraging op de rioolherstellingen. Ondertussen liet FARYS ons weten dat de herstelling afgelopen vrijdag deels werd uitgevoerd. De breuk op de riolering werd volledig hersteld en het wegdek werd voorlopig hersteld met klinkers. Later komt er een definitieve herstelling van het wegdek met asfalt (wanneer de aannemer voldoende locaties heeft met asfaltherstellingen, gebeurt er een gecombineerde aanpak). De Lieremanstraat zou opnieuw vrij moeten zijn.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info