Parkeerplaatsen zwembad Van Eyck

7 april 2008
Als ik goed ge?nformeerd ben, zouden er op de parking aan het zwembad Van Eyck geen parkeerplaatsen voor mindervaliden zijn. Ook is er geen parkeerruimte voor de technische diensten voor het uitvoeren van onderhoudswerken of voor dringende interventies.

Is het stadsbestuur op de hoogte van deze problematiek?

Kan hieraan worden verholpen? Hoe? Wanneer?

Sofie Bracke
Gemeenteraadslid

Antwoord:

Het volledig parkeerverbod op respectievelijk Veermanplein en aansluitende Veerkaai berust, gelet voorwerp van trajectdeel van de prioritaire Flora-fietsroute bij Fietsplan Gent 1993 en eveneens op de specifieke (groene) heraanleg ervan als recreatiegebied, op een beslissing van het beleid. De site werd daartoe dan ook met (sleutel)paaltjes afgesloten.

De bereikbaarheid van zwembad zowel als aanhorig cafetaria en kantoor van de havenmeester voor belevering en ander technisch onderhoud is evenwel verzekerd via passende signalisatie C3M2 "Uitgezonderd diensten en laden en lossen" langs de Pieter De Keyserestraat!

Anderzijds zal, daar momenteel in de directe omgeving van het zwembad inderdaad niet voorzien, de opportuniteit van enige parkeerfaciliteit voor minder-validen er eerstdaags worden onderzocht.

Karin Temmerman
Schepen van Stadsontwikkeling, Mobiliteit en Wonen

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.