Tussenkomst van Stephanie D'Hose in de gemeenteraad over het burgerinitiatief Gent, huiszoekingsvrije gemeente

25 maart 2019

Ik zou eerst en vooral de indieners van dit burgerinitiatief uitdrukkelijk willen danken. 

We mogen als stad heel blij zijn met zo’n sterk geëngageerde burgers. Het toont zwart op wit aan, wat een deel van onze bevolking bezig houdt. In dit geval waren dat 2.663 Gentenaars, waarvan 2.299 handtekeningen aanvaard werden.

Hoe zeer wij met onze fractie burgerinitiatieven toejuichen en vooral het engagement van die burgers willen ondersteunen, het betreft hier een federale materie.

Een materie waar wij dus als Gentse gemeenteraad niet voor bevoegd zijn.
Daarenboven betreft het hier een hypothetische vraag en dito debat. Het wetsontwerp waarvan sprake, werd niet goedgekeurd in het parlement.
De federale parlementsleden – naar ik heb begrepen ook de parlementsleden van mijn partij – hebben beslist om niet verder te gaan met het legistieke werk. Gelukkig maar.
Desalniettemin leven we nog steeds in een democratische rechtstaat, wat betekent dat wij ons allen dienen te houden naar de regels en de wetten van ons land. Dat is ons basisprincipe, een fundament voor ons allen.

Ik dank u.

Stephanie D'Hose
Fractievoorzitter

(Tussenkomst in de gemeenteraad van 25 maart 2019 over het burgerinitiatief.)

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info