Inbraak Boogschuttersvereniging de Ware Vrienden

29 maart 2019

Recent werd opnieuw ingebroken in de kantine van de boogschuttersvereniging de Ware Vrienden van Sint-Sebastiaan. Hierbij werden niet alleen voorraden gestolen, maar werd ook behoorlijk wat schade aangericht aan de accommodatie (zie foto’s). Door de ligging van het lokaal, achteraan in het Maaltepark, zijn er geregeld inbraken of vandalisme. Uiteraard is het voor de vereniging niet evident om steeds opnieuw op te draaien voor de schade.

Vraag:

Kan Stad Gent toelating geven aan de vereniging om beveiligings- en bewakingsapparatuur te plaatsen, met alarmering op afstand, zodat men niet telkens achteraf moet vaststellen dat er iets is gebeurd?

Christophe Peeters
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De boogschuttersvereniging de Ware Vrienden van Sint-Sebastiaan kan zelf beveiligings- en bewakingsapparatuur plaatsen maar de kosten en verantwoordelijkheid zijn ook voor de vereniging. De boogschuttersvereniging moet er op nazien dat aan alle voorwaarden tot het plaatsen van een dergelijke installatie voldaan wordt in verband met data privacy, burenhinder, geen beschadigingen aan gebouw met gevolgkosten, melding op afstand naar verantwoordelijke schuttersvereniging.

Annelies Storms
Schepen van Feesten en Evenementen, Facility Management

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.