Pendelbussen KAA Gent

19 juli 2019

Gedurende enkele seizoenen is er door De Lijn, in samenwerking met KAA Gent, een pendelbusverbinding ingelegd tussen het Woodrow Wilsonplein en de Ghelamco Arena. Dit past vanzelfsprekend in het streven van zowel de club als Stad Gent om de supportersverplaatsingen naar het stadion zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.

De shuttledienst had veel succes en vele supporters gingen op die manier op een snelle, efficiënte én duurzame manier naar de wedstrijden.

Nu, recent las ik volgend bericht op de website van KAA Gent:

“Het lopende contract tussen De Lijn en KAA Gent voor de pendelbussen van aan Gent Zuid loopt af. Door hun veranderde opdracht en het beperkte aantal chauffeurs heeft De Lijn besloten de samenwerking te stoppen. Hierdoor zullen er vanaf de eerste thuismatch, de galamatch tegen AZ Alkmaar, geen pendelbussen meer rijden tussen het Woodrow Wilsonplein (Zuid) en het stadion.”

Vele supporters laten weten ontevreden te zijn met deze maatregel.


Vraag:

Wat vindt u van de beslissing van De Lijn? Bent u in deze betrokken of geconsulteerd geweest? Kan u over deze kwestie, gelet op de nu reeds moeilijke verkeerssituatie rond het stadion en het protest bij supporters over de stopzetting van deze dienstverlening, overleg plegen met De Lijn en KAA Gent?

Of kan vanuit de stad samen met KAA Gent en/of de supportersfederatie een alternatieve invulling worden bekeken voor het transport vanuit Gent Centrum, zoals ook ander shuttleverkeer voor de stad al in eigen beheer gebeurt?

Steve Stevens
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Wij zijn niet bevraagd of geconsulteerd geweest over de beslissing van De Lijn over het stopzetten van de pendelbussen. We hebben naar aanleiding van het nieuws contact opgenomen met De Lijn. De reden van de stopzetting is het gebrek aan chauffeurs. De Lijn heeft zelfs moeilijkheden om voldoende chauffeurs te vinden voor reguliere diensten, bijgevolg is er geen extra capaciteit voor dergelijke vragen.

Ik heb naar aanleiding van dit nieuws contact opgenomen met KAA Gent. KAA Gent begrijpt de noodzaak aan oplossingen voor de mobiliteit naar aanleiding van voetbalmatchen. KAA Gent zal na afloop van de match een gratis busdienst inleggen, die naar de Zuid zal rijden. Meer informatie hierover is te vinden op de website van KAA Gent. De verplaatsing naar het stadion kunnen gebeuren met de reguliere buslijn 8.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.