Fietsoversteekplaats Graaf Van Vlaanderenplein

5 september 2019

Automobilisten die Gent binnen rijden via de B401 richting centrum komen diverse verkeerslichten tegen. Na het laatste verkeerslicht is er een fietsoversteekplaats, net voor het Capitole. Fietsers hebben daar geen voorrang doch nemen die vaak wel. Wat enerzijds zorgt voor extra opstopping en anderzijds gevaarlijke situaties kan opleveren.

Vraag:

Kan het worden onderzocht of een extra verkeerslicht (dat enkel op rood springt als een fietser via een knop een aanvraag doet) daar geen nut zou hebben teneinde de verkeersstroom te optimaliseren?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Momenteel zijn we, in overleg met de Lijn, een onderzoek aan het voeren naar de heraanleg van deze omgeving in het kader van de vertramming van Lijn 7.

Daarbij zullen we ook de huidige fietsoversteek bekijken. We onderzoeken daarbij verschillende opties in functie van het comfort en de veiligheid van alle weggebruikers en nemen deze bezorgdheid daar ook in mee.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info