Weggehaalde spiegel te Drongen Groenewandeling kruising Mariakerksesteenweg

24 september 2019

Tijdens de werken aan de Mariakerksesteenweg werd een spiegel weggehaald. Nu zijn de werken voorbij, echter werd deze niet (nog) teruggeplaatst. De betreffende spiegel had echter heel wat nut voor de verkeersveiligheid. 

Vaak staan er aan de Mariakerksesteenweg ter hoogte van Groenewandeling bestelwagens en SUV’s geparkeerd. Opdat de zichtbaarheid - en dus ook de veiligheid - terug gewaarborgd zou kunnen worden op dit punt, wordt best werk gemaakt van het plaatsen van een spiegel. 

Ook is het bord met de straatnaamaanduiding van de Groenwandeling niet meer leesbaar. Het betreft het bord aan de Boelenaar / Mijlsteen / Groenewandeling.


Vraag:

Kan de spiegel teruggeplaatst worden?
Kan het straatnaambord vervangen worden, dusdanig de straatnaamaanduiding terug leesbaar is?

Mattias De Vuyst
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De spiegel is inderdaad tijdens de werken verwijderd. Het terugplaatsen van de spiegel was niet voorzien volgens het signalisatieplan dat werd opgemaakt door het Mobiliteitsbedrijf omdat na de heraanleg van dit kruispunt het overzicht hier zeker voldoende is.

Wat betreft uw vraag over de straatnaamborden geven we mee dat de borden werden gereinigd maar 1 bord dermate verbleekt is (Groenewandeling) dat een nieuw zal worden geproduceerd om te vervangen. De Dienst Wegen, Bruggen zal dit verder opvolgen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.