Binnentuin Hof Van Ryhove, Onderstraat 22

28 augustus 2019

Het Hof van Ryhove, waar onder andere de fractiesecretariaten gehuisvest zijn, heeft een prachtige binnentuin.

Deze tuin wordt vaak bezocht door toeristen en door mensen die in de buurt werken/wonen om er te lunchen. De tuin grenst aan het Graffitistraatje. Tijdens de weekdagen wordt de poort om 17 uur gesloten. Enkele buurtbewoners stelden de vraag of de poort tijdens de weekdagen niet langer mag open blijven en/of de tuin ook in het weekend kan opengesteld worden.

Vraag:
Wat is de policy van deze binnentuin?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De tuin van het Hof van Ryhove wordt inderdaad tijdens de week toegankelijk gemaakt voor publiek. De toegangspoort wordt geopend en gesloten door een medewerker van de fracties, namelijk de eerste die toekomt zet de poort open, de laatste die weggaat sluit de poort.

Tijdens de week is er dus toezicht op de tuin door de aanwezigheid van de fracties. Dit om overlast van geluid, afval, … te vermijden. Tijdens het weekend is er niemand aanwezig waardoor de kans op overlast groot is. Om die reden wordt de tuin voorlopig niet opengesteld voor het publiek tijdens het weekend.

Op 4 juli 2019 keurde het college de domeinconcessieovereenkomst met vzw Het Bakhuis goed in het kader van het Burgerbudget. De vzw Het Bakhuis zal rond de bakoven diverse activiteiten en workshops organiseren ter ondersteuning van het sociale weefsel rond het parkje van het Hof van Ryhove . Van zodra hun bakoven gebouwd en uitgedroogd is, zullen hier diverse activiteiten en workshops georganiseerd worden door de vzw. De vzw zal zowel tijdens de week als in het weekend gebruik maken van de bakoven.

De vzw is op de hoogte dat de tuin/park tijdens de weekdagen toegankelijk is voor publiek en zij zullen hier ook rekening mee houden.

Om de werking van de vzw goed te kunnen opstarten is het voorlopig aangeraden om de tuin in het weekend gesloten te laten voor publiek. Nadien kan samen met de vzw opnieuw bekeken worden of het openstellen tijdens het weekend of tijdens hun activiteiten mogelijk is.

Annelies Storms
Schepen van Evenementen en Feesten en Facility Management

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.