Toestand Blauwpoortstraat

18 oktober 2019

Buurtbewoners meldden de erbarmelijke toestand van de Blauwpoortstraat in Baarle, de laatste straat op grondgebied Gent in de regio van Drongen/Baarle.

De vele oneffenheden, veroorzaakt door de uitpuilende kasseien, zorgen klaarblijkelijk voor een heel gevaarlijke fietssituatie.

Zeker in de herfst en winterperiode worden de kasseien door de vochtigheid nog gladder en is het een huzarenstukje om rechtop de fiets te blijven. Zeker voor (schoolgaande) kinderen is fietsen door deze straat niet zonder risico.

Vraag:
Is dit probleem u bekend? Staat er op korte termijn een heraanleg gepland?

Christophe Peeters
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De landelijke Blauwpoortstraat bestaat gedeeltelijk uit kasseien en dit typische oervlaamse wegdek kan bij nat weer inderdaad glad zijn en het verkeer tot de nodige voorzichtigheid nopen.

De Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen neemt het curatief onderhoud op in de planning om ter plaatse te kijken welke kasseien moeten vervangen worden of verlaagd worden in het vlak van de wegenis.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info