Heraanleg Vlierstraat - Bommelstraat

17 december 2019

Op 21 november ll. werden de ontwerpplannen voorgesteld van de heraanleg Vlierstraat – Bommelstraat.

Op deze infoavond stelden de handelaars vast dat op het kruispunt Bommelstraat - Burggravenlaan een verkeersplateau met middenberm voorzien. Op zich een zeer goed initiatief want de verkeersveiligheid is momenteel op dit kruispunt ondermaats.

Nadeel echter is dat de weinige parkeerplaatsen op dit gedeelte van de Burggravenlaan zouden moeten sneuvelen.

Eén van de handelaars, een eigenaar van een wasserij/nieuwkuis heeft reeds overleg gehad met de betrokken ambtenaar. Een wasmand van 10 kg, een trouwjurk, een kostuum en enkele hemden zijn nu eenmaal geen zaken die je vlot met de fiets gaat ophalen. Ook leveranciers van zeep, verpakkingsmateriaal, kapstokken, machines, enz. zullen in de buurt geen fatsoenlijke losplaats meer kunnen vinden.

Tijdens het overleg werd een oplossing voorgesteld, met name door het verkeersplateau iets in te korten waardoor er een laad- en loszone kan worden gecreëerd in de nabijheid van de wasserij, zonder afbraak te doen aan de veiligheid van het kruispunt. Ook voor de vele appartementsbewoners op dit stukje Burggravenlaan en zijn buur, de grote Fiat-garage (Gent Motors) zou deze laad- en loszone meer dan welgekomen zijn.

Vraag:
Kunnen de plannen in die zin nog worden bijgestuurd? 

Christophe Peeters
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen kan bevestigen dat er een overleg is geweest met deze handelaar. Dit was een open gesprek waarbij er zal gekeken worden hoe een antwoord kan geboden worden aan de gestelde problematiek.

Alle suggesties en opmerkingen naar aanleiding van de voorstelling van de ontwerpplannen worden samen verwerkt door de stadsdiensten. Via de IKZ Heraanleg Wegen procedure wordt bekeken welke eventuele aanpassingen aan de ontwerpplannen doorgevoerd worden.

De terugkoppeling naar de bewoners en handelaars zal ten vroegste in maart door de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen worden opgenomen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.