Verkeersveiligheid IVG school

12 mei 2020

Vanuit de IVG-School maakt men zich ernstig zorgen over de opvolging van hun dossier betreffende de verkeersveiligheid aan de Nederkouter 112 te Gent. 

Reeds 4 jaar geleden zijn er, in het kader van de geplande heraanleg van de Bagattenstraat, bepaalde afspraken gemaakt. Nu blijkt echter dat deze bij de huidige plannen niet zijn opgenomen. 

Eerder dit jaar was er een nieuwe afspraak en er zou een plan van aanpak worden opgemaakt. De verantwoordelijken binnen de school hebben hierop echter geen antwoord meer mogen ontvangen.

Vraag:
Is de problematiek u bekend? Gaat u samen met uw diensten met de school rond de tafel zitten om gevolg te kunnen geven aan hun urgente bezorgdheden?

Christophe Peeters
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De problematiek is ons bekend. De scholenconsulenten zijn ter plekke geweest en hebben alle nodige informatie ingezameld en gebundeld. Door personeelswissels en de corona-crisis is dit niet echter niet tijdig verder opgevolgd. De scholenconsulent heeft zich hiervoor bij de directeur geëxcuseerd. Op 27 mei kreeg de schooldirecteur een mail met de nodige informatie.

Op dit moment zien wij enkel mogelijkheden om de parkeerplaatsen tegenover de school, die momenteel als coronamaatregel gereserveerd zijn om social distancing aan de schoolpoort mogelijk te maken, verder vrij te houden.
Op langere termijn zullen we zeker de veiligheid rond de school meenemen in de plannen voor de heraanleg van de Nederkouter.
Over de optie over het water kan het Projectbureau Ruimte verder nadenken voor de toekomst.
De optie via de Zoutstraat kunnen we, na voltooiing van de appartementen en met een officiële bevestiging langs de kant van de school voor de financiering van een nieuwe toegang, in de toekomst verder bekijken met de eigenaar van de privéparking.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info