Verlichting in de wachthuisjes Clear Channel

6 augustus 2020

In navolging van een eerdere schriftelijke vraag (00143) van Gemeenteraadslid Christophe Peeters polst deze graag naar een stand van zaken omtrent de verlichting in de wachthuisjes Clear Channel.

Ook wordt het volgende gemeld: de verlichting met zonnepanelen en bewegingsdetector is helaas geen structurele oplossing. Zelfs na een zonovergoten dag brandt de verlichting van de schuilhuisjes slechts tot hooguit een paar uur na zonsondergang. In de winter werkt dit systeem na zonsondergang vaak na slechts één uur niet meer. Dit betekent nooit verlichting in de avonduren en 's morgens in de schuilhuisjes met zonnepanelen.

Daarnaast had Peeters nog een vraag met betrekking tot de 2 schuilhuisjes in de Achilles Heyndrickxlaan: deze straat wordt binnenkort integraal heraangelegd. 

Kunnen we ervoor zorgen dat er bekabeling voorzien wordt voor aansluiting van de 2 schuilhuisjes in deze straat? Want dit is nu niet het geval. Het gaat over de schuilhuisjes met volgende nummers & naam:

GE0346 Gaston Crommenlaan
GE1346 Gaston Crommenlaan

Antwoord:
Het schuilhuisje Hundelgemsesteenweg – Eindeke (halte 202896) wordt momenteel aangesloten.
De schuilhuisjes Achilles Heyndrickxlaan zijn te duur om aan te sluiten op het netwerk (het netwerk ligt niet in de buurt van de schuilhuisjes en het aansluiten is financieel niet te verantwoorden). De schuilhuisjes zijn voorzien van zonnepanelen. Deze uitvoering in combinatie met de openbare verlichting van de straat zorgt ervoor dat het er zeker niet te donker zal zijn. Aan Clear Channel werd gevraagd om deze twee schuilhuisjes na te zien en te controleren of de verlichting voldoende brandt.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info