Verkeersveiligheid ter hoogte van de werken aan WEBA

2 juli 2020

Gemeenteraadslid Christiaan Van Bignoot stelde eerder reeds enkele vragen over de verkeersveiligheid ter hoogte van de werken aan de Vliegtuiglaan. Helaas zijn er opnieuw klachten van ongeruste omwonenden/weggebruikers. De verlichting blijkt nog steeds niet te werken waardoor er recent een fietser van de weg is gemaaid bij een verkeersongeval.

Vraag:
Kan hier dringend werk worden gemaakt van een aantal ingrepen om de verkeersveiligheid op dit moeilijk punt te verbeteren?

Antwoord:
Aan de Vliegtuiglaan geldt nog altijd een werfsituatie. Voorzichtigheid is hier inderdaad geboden.

Naar aanleiding van uw vraag vroegen we aan het Agentschap Wegen en Verkeer die beheerder is van de openbare verlichting op deze locatie om een controle uit te voeren.

De controle van de werkende palen voor openbare verlichting gebeurde vrijdagnacht 10 juli 2020. Naar aanleiding van deze controle werden een aantal lampen vervangen in de nacht van maandag 13/07 op dinsdag 14/07/2020.

Gelieve wel rekening te houden met het feit dat hier sprake is van een werfsituatie. Hierdoor zijn tijdelijk palen weggenomen waardoor nu niet iedere openbare verlichtingspaal  voeding krijgt en een aantal palen sowieso niet kunnen branden.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.