Joyriders Groenstraat-Edugo Arena

20 augustus 2020

Bewoners van de Groenstraat melden dat er behoorlijk wat overlast is omwille van zogenaamde ‘joyriders’ die aan onaangepaste snelheid door de straat scheuren. Ook op de parking van de Edugo Arena is het 's avonds een verzamelen van auto's die vervolgens met hoge snelheid de brug op racen.

Vraag:
Kunnen hier controles op worden gedaan, eventueel met de Lidar?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De politie geeft mij mee dat zij op heden nog geen melding kregen van de door u beschreven problematiek. In navolging van uw vraag heeft de politie dan ook bij de bevoegde dienst een aanvraag ingediend om een snelheidsindicatiebord te plaatsen op de betrokken locatie. Eveneens geeft de politie mee de betrokken locatie te hebben meegenomen in de listing voor plaatsing van de Lidar in de toekomst. Tot slot meldt de politie mij dat er binnenkort een verkeersactie plaatsvindt in Sint-Amandsberg waarbij straatracen/joyriden aangepakt wordt en zij de betrokken locatie dan ook zullen meenemen voor strikte opvolging.

Mathias De Clercq
Burgemeester

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info