Halte Korenmarkt

15 maart 2021

Om de drukte te vermijden in de Veldstraat is er een tijdje geleden een extra halte bijgekomen op de Korenmarkt ter hoogte van het winkelcentrum. Op zich is dat een goede zaak, in het licht van voorzorgsmaatregelen, alleen is de halte kort en zeer laag. 

Voor mensen met een beperking, rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen is dat een problematische op- of afstaphalte. Wanneer de lange Albatrostrams stoppen ontstaat er een problematische situatie. 

Vraag:
Is deze problematiek de schepen bekend?
Kan de stad bekijken om er een langere en hogere perron mogelijk te maken?
Op welke termijn kan er op de Korenmarkt een veilige en comfortabele halte gecreëerd worden? 

Veli Yüksel
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De halte op de Korenmarkt is slechts voor tijdelijk gebruik. De bedoeling is dat mensen daar uitstappen, opdat er in deze tijden niet teveel interactie zou zijn met de opstappers aan de halte Veldstraat. Mensen die slecht ter been zijn kunnen echter wel nog steeds uit- en opstappen aan de halte Veldstraat.

Het is dan ook niet voorzien om de halte op de Korenmarkt aan te passen; ze zal zelfs weer verdwijnen en hopelijk redelijk vlug, wanneer de COVID-perikelen voorbij zijn.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info