Drive-in cinema BIOSKOOP

1 juli 2021

Het concept van BIOSKOOP, film kijken in openlucht, is al langer gekend in Gent en bleek ook jaar na jaar een succes. Enkele jaren geleden ging dit door in het Keizerspark, vorig jaar was er de drive-in cinema aan Flanders Expo.

Dit jaar was de organisator van plan om een drive-in cinema te organiseren op de terreinen van Volvo Trucks. Ten tijde van de oorspronkelijk geplande datum, 13-15 mei, kon nog geen toelating gegeven worden wegens de maatregelen opgenomen in het toen geldende ministerieel besluit. De organisator gaf daarop aan te zullen bekijken of het evenement deze zomer kan doorgaan. Ondertussen werd een reeks versoepelingen doorgevoerd en werd ook het ministerieel besluit met de coronamaatregelen aangepast.

Vraag:
Kan u bevestigen dat er voor dit evenement nu wel toelating gegeven zou kunnen worden? Uiteraard mits men zich houdt aan de geldende maximumcapaciteit voor evenementen in openlucht en de andere coronamaatregelen.
Is er recent nog contact geweest met de organisator? Zal het evenement deze zomer alsnog georganiseerd worden?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De politie bevestigt mij dat dit evenement werd besproken op het Kernteam Evenementen en kan doorgaan onder de gevraagde en gestelde voorwaarden. De politie geeft mij voorts mee dat de strandzone waarvan sprake is in een recent krantenartikel niet in de toegestuurde aanvraag stond en dan ook niet zal toegelaten worden. De aanvraag om het evenement tot 02u00 te laten doorgaan werd negatief geadviseerd gezien de huidige geldende federale richtlijnen en kreeg als einduur 01u00. De organisator werd hiervan in kennis gesteld.

Mathias De Clercq
Burgemeester

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.