Verroeste vuilbak

16 juli 2021

Onlangs kwam gemeenteraadslid Stephnaie D'Hose een verroeste vuilbak tegen op de hoek van de Kalandestraat, aan SoGent. Ondanks het feit dat die vuilbakken nog niet oud zijn, ziet dit exemplaar er niet uit. Dit oogt niet mooi in onze mooie stad.

Vraag:
Is dit een gekend/terugkerend probleem? Zo ja, is de oorzaak gekend? Kunnen dergelijke exemplaren vervangen worden? Zijn de kosten om deze te vervangen, ten laste van de leverancier?

Antwoord:
De problematiek van het roesten van de behuizing van de compacterende korven is een gekend probleem dat al vrij vlug na plaatsing aan het licht is gekomen. IVAGO heeft hiervoor de  leverancier ingebreke gesteld met de vraag hier een oplossing voor te zoeken.

Er werden de afgelopen 2 jaar verschillende pogingen gedaan om beter materiaal, op kosten van de leverancier, ter beschikking te stellen om de corrosie te voorkomen. Wij stellen jammer genoeg vast dat er tot op vandaag geen afdoende oplossing is voor het probleem.

IVAGO blijft in overleg met de leverancier hierover en deze betrokken korf wordt uit het straatbeeld verwijderd, want dit voldoet absoluut niet aan onze eisen.

Bram Van Braeckevelt
Schepen van Personeel, Werk en Sociale Economie, Openbare Netheid en Toerisme - Groen

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.