Omleiding Antwerpsesteenweg

16 december 2021

Begin november werd beslist om de Antwerpsesteenweg vanaf de grondwetlaan richting Dampoort af te sluiten voor het verkeer.  Dit naar aanleiding van de nieuwe fase van de werken aan de Dampoort. Deze regeling zou van kracht blijven tot mei 2022.

Vraag:
Aangezien de verkeerschaos aan de Dampoort uitblijft, wat een zeer goede zaak is trouwens, is het een optie om de omleiding op de Antwerpsesteenweg in te trekken? 

Veli Yüksel
Gemeenteraadslid

Antwoord:
Dat de verkeerschaos is uitgebleven is net een teken dat de ingreep werkt. De verkeerschaos is uitgebleven onder meer dankzij de filter aan de Potuit, waarbij het verkeer naar het hoger wegennet wordt geleid.

Het intrekken van de omleiding zou tot een verkeerschaos leiden waarbij ook de doorstroming van de bussen in het gedrang komt. En een verkeerschaos zou ook niet goed zijn voor de omzet van de handelaars.

Samen met Puur Gent werden er verschillende maatregelen genomen om de bereikbaarheid van de handelaars op de Antwerpsesteenweg te optimaliseren. De rijrichting van de Visitatiestraat werd hiervoor zelfs aangepast.

De cel inname publieke ruimte van dienst wegen, bruggen en waterlopen zal in januari samen met AWV, Puur Gent en andere betrokken diensten bekijken of er nog verbeteringen mogelijk en nuttig zijn. Momenteel zijn er geen plannen om de omleiding aan te passen of weg te nemen.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.