Betonblokken brugje Reep

21 september 2022

Sinds enige tijd staan enkele gele betonblokken aan het brugje aan de Reep. Dit oogt niet mooi in het straatbeeld. Onlangs zag ik aan de kust mooie bloembakken staan waarmee je ook een weg kunt afbakenen zodat er geen auto’s meer kunnen inrijden maar wel fietsers. Gent is de bloemenstad bij uitstek. Dergelijke bloembakken ogen mooi en voor de buurtbewoners is het aangenamer uit te kijken op bloembakken dan op gele betonblokken.

Vraag:
Kan  dit voorstel in overweging genomen worden?
Hoe staat de schepen hier tegenover?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De blokken zijn een verkeersmaatregel om gemotoriseerd verkeer te verhinderen. Deze betonblokken staan hier tijdelijk. Deze kunnen inderdaad beter vervangen worden conform het straatmeubilair dat voor de stad is bepaald in IPOD III (Integraal Plan Openbaar Domein). Dit kan door paaltjes of door bloembakken waarvoor een standaarduitvoering is voorzien. De bloembakken zijn bv. reeds geplaatst in Kwaadham.

Voor de plaatsing van deze bloembakken werken we samen met de Groendienst en wordt het beheer (water geven, planten verzorgen) bij voorkeur i.s.m. buurtbewoners opgenomen. We gaan bekijken of de plaatsing en het beheer van bloembakken i.s.m. de groendienst op deze locatie mogelijk is of paaltjes een betere uitvoering zijn.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info