GAS-boetes bij parking Vrijdagmarkt volzet

16 november 2023

Bestuurders die via de Kammerstraat aanschuiven om parking Vrijdagmarkt in te rijden en geconfronteerd worden met een parking die volzet is, rijden vaak nietsvermoedend verder langs de straat naast de ingang. Hoewel daar een verbodsbord staat en dit stuk van de vrijdagsmarkt tot het autovrij gebied behoort, blijft dit bij vele bestuurders een instinctieve reactie.

De auto keren om een stukje terug te rijden via de Kammerstraat en dan linksaf te slaan via Sint-Jacobs is – zeker op drukke momenten – in ieder geval alles behalve evident. Het resultaat is een GAS-boete van 58,00 EUR die vaak totaal onverwacht in de brievenbus valt enkele weken later. Het is een situatie die ik de voorbije jaren reeds meermaals onder de aandacht bracht.

Om een zicht te krijgen op de evolutie van het aantal GAS-boetes dat de voorbije jaren op die manier uitgeschreven werden, graag antwoord op volgende vragen:
Hoeveel GAS-boetes werden in totaal uitgeschreven voor het kruisen van het autovrije gebied zonder vergunning op deze specifieke plaats in respectievelijk de jaren 2019, 2020, 2021 en 2022?
Kan u een overzicht geven van dagen en tijdstippen waarop de parking werd afgesloten wegens volzet?
Vallen in de meer gedetailleerde cijfers per dag en tijdstip bepaalde pieken in aantal uitgeschreven GAS-boetes op? Welke zijn dit?
Kunnen deze pieken gelinkt worden aan momenten dat de parkeergarage effectief volzet was?

Veli Yüksel
Gemeenteraadslid

Het uitgebreide antwoord kan u hier nalezen.
 

 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info