GAS-boetes bij parking Vrijdagmarkt volzet: opvolgvraag

5 januari 2024

Bestuurders die via de Kammerstraat aanschuiven om parking Vrijdagmarkt in te rijden en geconfronteerd worden met een parking die volzet is, rijden vaak nietsvermoedend verder langs de straat naast de ingang. Hoewel daar een verbodsbord staat en dit stuk van de vrijdagsmarkt tot het autovrij gebied behoort, blijft dit bij vele bestuurders een instinctieve reactie. 

De auto keren om een stukje terug te rijden via de Kammerstraat en dan linksaf te slaan via Sint-Jacobs is – zeker op drukke momenten – in ieder geval alles behalve evident. Het resultaat is een GAS-boete van 58,00 EUR die vaak totaal onverwacht in de brievenbus valt enkele weken later. Het is een situatie die ik de voorbije jaren reeds meermaals onder de aandacht bracht en waarover ik recent nog cijfers opvroeg. Om een zicht te krijgen op de verdere evolutie van het aantal GAS-boetes, graag antwoord op volgende vragen.

Vraag:
Hoeveel GAS-boetes werden in 2023 – opgesplitst per maand - naar aanleiding van de beschreven overtreding uitgeschreven?
Welk totaalbedrag vertegenwoordigden de betreffende GAS-boetes in 2023?

Veli Yüksel
Gemeenteraadslid

Het volledige antwoord kan u hier nalezen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info