Halfvastenfoor terug op Sint-Pietersplein

6 maart 2007
De offici?le opening van de Halfvastenfoor zal plaats hebben op zaterdag 10 maart. Na drie jaren noodgedwongen verblijf aan de Watersportbaan door werken aan het Sint-Pietersplein, mogen het Sint-Pietersplein, het Kramersplein en het St.-Amandsplein de Halfvastenfoor opnieuw verwelkomen.

De foor zal eindigen op zondag 1 april. Gedurende drie weken zullen 108 attracties groot en klein verwelkomen.

Na een afwezigheid van drie jaar vindt de Halfvastenfoor dit jaar opnieuw plaats op het Sint-Pietersplein, het Kramersplein en het Sint-Amandsplein. De Halfvastenfoor opent dit jaar officieel op zaterdag 10 maart om 16 uur en eindigt op zondag 1 april. Er worden 108 attracties opgesteld, verspreid over de drie pleinen.

Nieuwe topattractie is dit jaar de ?Polyp?, die op het Sint-Pietersplein staat. Daarnaast zijn er de ouwe getrouwen zoals de Cara?bes Folies, de Aqua Valley, de cake-walk, de lunaparken, de schietkramen, koordje-trek, diverse grote molens, de auto-scooter,? en nog veel meer.

Traditiegetrouw zal op 1 april, de laatste zondag van de Halfvastenfoor, door alle attracties een korting worden gegeven.

Net zoals de voorbije jaren kan men gedurende de drie weken opnieuw meedoen met een spaar- en winactie. Bij iedere 3 euro die men op de foor betaalt, krijgt men een stempel op een spaarkaart. Op het einde van de foor worden er prachtige prijzen verloot onder de ingebrachte spaarkaarten.

Tijdens de Halfvastenfoor wordt door de Gidsenbond op elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag een foorwandeling georganiseerd. Deze rondleiding duurt 3 uur, waarbij onderweg wafels met koffie, oliebollen en appelbeignets worden aangeboden, dit tegen 15 euro per persoon. Meer info hierover bij de dienst rondleidingen GOV.

Bevoegd:

Mathias De Clercq
Botermarkt 1
9000 Gent
Tel: 09 266 54 00
E-mail: schepen.declercq@gent.be

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.