Parkeergarages

25 juni 2010
In de parkeergarages van de Stad rijdt men binnen met bijvoorbeeld de autoradio op Radio 1 maar rijdt men ongevraagd steevast buiten met Radio Zen (Vrijdagsmarkt) of Topradio (St-Michiels).

Wordt deze opdringerigheid aanvaardbaar geacht?

Frank Wijnakker
Gemeenteraadslid

Antwoord:

Ik rijd ook deze verschillende parkeergarages binnen, en bij mij blijft de radio altijd staan op de post die ik gezet heb. Meestal is dat Radio 1 of Klara.

Ik heb even gevraagd aan het Parkeerbedrijf wat daar aan de hand zou kunnen zijn. Zij verzekeren mij dat er in de ondergrondse parkeergarages van de Stad, die dus in beheer zijn van het Parkeerbedrijf, zeker geen apparatuur aanwezig is die een effect heeft op de voorkeursinstellingen van de autoradio?s van de bezoekers. Nogmaals, ik kan dat bevestigen, want ik heb het nog nooit voorgehad dat mijn radio verspringt.

Deze ongevraagde wijzigingen van de zendervoorkeur en ?frequentie: dit is geen actie die door het Parkeerbedrijf zou worden ondernomen en het zou bovendien ook niet stroken met de politiek van het stadsbestuur.

Men vermoedt, en het is wel een vermoeden, dat het probleem zich situeert bij de voorkeursinstellingen van de autoradio op zich. De parkeergarage is een grote ondergrondse betonnen doos. Door de dikte van de wanden is het niet mogelijk om de gebruikelijke radiozenders te ontvangen, waardoor op een bepaald moment de uitzending op de autoradio wordt onderbroken eenmaal men zich in de parking bevindt. Afhankelijk van de uitzendsterkte van de radiozender zullen sommige sneller of later worden onderbroken. Bij het terug naar buiten rijden is dit opnieuw het geval. Indien de autoradio op een manier is geprogrammeerd waarbij steeds het sterkst mogelijke signaal wordt opgevangen en afgespeeld, dan is het die zender die onmiddellijk weerklinkt. Het heeft dus niets te maken met de parkeergarage op zich, maar met de instelling van uw autoradio.

Karin Temmerman
Schepen van Stadsontwikkeling, Mobiliteit en Wonen

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info