Open Vld peilt naar visie ecolabel voor duurzaam toerisme

12 april 2007
Recentelijk lanceerden de Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen 'De groene sleutel'. Dit is een ecolabel voor campings die zuinig omspringen met energie en water, aan afvalpreventie en -sortering doen en werknemers en bezoekers aanzetten tot een zo milieubewust mogelijk gedrag.

De Groene Sleutel maakt deel uit van het Greenkey-programma, het internationale ecolabel voor toeristische accommodaties.

Kan de schepen zich vinden in het door Toerisme Vlaanderen en de Bond Beter Leefmilieu gevoerde beleid van het ecolabel? Heeft de stedelijke camping op de Blaarmeersen een ecolabel? Is men bereid inspanningen te leveren om dit label te behalen?

Antwoord van Danny Lamont (Beheerder Blaarmeersen):

Het sport- en recreatiepark Blaarmeersen is inderdaad geinteresseerd in het verkrijgen van het ecolabel De Groene Sleutel. In 2005 heeft het College immers reeds goedgekeurd dat het domein als pilootproject zou fungeren tijdens de voorbereiding van de ontwikkeling van de checklist die gebruikt zal worden voor het verkrijgen dit label. Toen haalde het domein reeds een 4 sterren kwotering op het vlak van milieubeheer. Hierbij kan ik u ook melden dat het College vorige week reeds de deelname van de Camping Blaarmeersen aan dit project heeft goedgekeurd. In 2008 zal ook de rest van het domein aan het project participeren. Wij zijn dus zeker bereid daarvoor de nodige inspanningen te leveren.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info