Commissie Openbare Werken 11 juni 2007

13 juni 2007
Tijdens de commissie Openbare Werken van 11 juni informeerde Open Vld naar geplande heraanleg van de Noordhoutstraat, de problemen met de riolering in de Gaverlandstraat en de heraanleg van de Hemelrijkstraat.

Heraanleg Noordhoutstraat Drongen

Bij een recente doortocht in de Noordhoutstraat te Drongen kon ik niet om de slechte staat van deze straat heen. De weg ligt vol putten en dient dringend te worden heraangelegd. In het wijkprogramma Gebiedsgerichte Werking van Drongen lees ik hieromtrent in een kleurrijke blauwe ster: 'de Noordhoutstraat wordt in 2007 heraangelegd'.

Tenzij ik me vergis mochten we in de gemeenteraad echter nog geen bestek voor de heraanleg van de Noordhoutstraat goedkeuren, dit terwijl 2007 toch al een eind gevorderd is.

Daarom volgende vragen:

  • Wanneer wordt de heraanleg van de Noordhoutstraat voorzien?
  • Hoe zullen de aanpassingen eruit zien?
  • Welke zal de duur van de werkzaamheden zijn?

Heraanleg 1e stuk Hemelrijkstraat/Jean-Baptiste de Gieylaan

Bij recente huisbezoeken in Sint-Denijs-Westrem werd me gewezen op de slechte staat van het stuk rijbaan tussen de Kortrijksesteenweg en de Hemelrijkstraat en de Jean-Baptiste de Gieylaan.

Dit stuk weg (tussen de Kortrijksesteenweg en de splitsing van de weg in de Hemelrijkstraat links en de Jean-Baptiste de Gieylaan links) heeft inderdaad geen fietspad en ligt vol putten.

Het is een vaststelling dat het wegdek wel regelmatig wordt opgelapt maar dat een structurele heraanleg zich opdringt. Daarom volgende vragen:

  • Kan de heraanleg van de weg tussen de Kortrijksesteenweg en de Hemelrijkstraat/Jean-Baptiste de Gieylaan worden overwogen?
  • Indien ja, welke zou de timing van een dergelijke heraanleg zijn?
  • Indien neen, welke zijn de overwegingen?

Rioleringswerken Gaverlandstraat

Recent werden in de Gaverlandstraat te Drongen rioleringswerken uitgevoerd en werd tevens de rijweg heraangelegd. Het resultaat van de heraanleg van het wegdek mag er wezen. Het gerucht gaat echter dat het met de rioleringswerken minder goed zou zijn gesteld. Bewoners zouden sinds de uitvoering van de rioleringswerken problemen hebben met opstijgend water in het toilet.

  • Is er inderdaad een probleem met de recent uitgevoerde rioleringswerkzaamheden in de Gaverlandstraat? Heeft het stadsbestuur weet van deze problematiek?
  • Indien ja, wat is hiervan de oorzaak? Welke ingrepen zijn noodzakelijk om hieraan te verhelpen?

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.