OCMW reserveert volledige Tourtribune

3 juli 2007
Omdat de aankomst van de Ronde van Frankrijk een feest moet zijn voor iedereen, heeft het Gentse OCMW een tribune in Einde Were gereserveerd. De zowat 1.000 plaatsen zijn bedoeld voor de cli?nten, rusthuisbewoners en bezoekers van de lokale dienstencentra. Wie er bij wil zijn, kan tot morgen zijn gratis kaarten afhalen bij het OCMW.

Meteen na de bekendmaking van de komst van de Ronde van Frankrijk naar Gent benadrukte de stad dat het gebeuren vooral een groot volksfeest moest worden. Met de massa activiteiten die op getouw zijn gezet, wordt dat ongetwijfeld het geval. Ook het OCMW levert zijn bijdrage, als het grootste sportevenement ter wereld van het jaar op 9 juli naar Gent komt. ?We hebben aan Einde Were een tribune gereserveerd met bijna 1.000 plaatsen. De Touraankomst is de ideale gelegenheid om een mooi cadeau aan te bieden?, zegt OCMW-voorzitter Geert Versnick. "Vooral voor ouderen is het niet altijd mogelijk om ergens langs het parcours te staan, omdat ze moeilijk te been zijn. In de tribune kunnen ze toch vanop de eerste rij van het evenement genieten. Ook rolstoelgebruikers kunnen er terecht. Bovendien laten we er een groot scherm plaatsen, zodat de hele rit in de beste omstandigheden te volgen is."

Het OCMW brengt de Tour ook naar diegenen die niet naar de tribune kunnen komen. ?In de woon- en zorgcampussen staat alles in het teken van de Tour, dankzij allerlei activiteiten. Op de dag zelf kunnen de bewoners samen de rit volgen op een groot scherm dat we in de campussen plaatsen?, aldus Versnick.

De gratis tickets zijn tot en met morgen, van 13.30 tot 17 uur, af te halen in ??n van de acht lokale dienstencentra, of in het centraal onthaal in de Sint-Martenstraat. Per persoon worden maximum twee tickets meegegeven.

Bron: Het Laatste Nieuws

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.