Parkeren in het centrum van Sint-Denijs-Westrem

10 september 2007
In het wijkprogramma voor Sint-Denijs-Westrem en Afsnee lezen we het volgende over parkeren in het centrum van Sint-Denijs-Westrem: "In het centrum van Sint-Denijs-Westrem kan je parkeren in de Loofblommestraat en op het Gemeenteplein".

Volgens een aantal inwoners zijn de parkeermogelijkheden ontoereikend op en rond het gemeenteplein. Er wordt voorgesteld om de parkeerplaatsen op het plein te verplaatsen naar bijvoorbeeld de Krijzeltand om op die manier een ?leefplein? te maken van het Gemeenteplein. De Stad onderzocht het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Sint-Denijs-Westrem. De bevindingen van de Stad daarbij zijn dat er voldoende parkeercapaciteit is in het centrum van Sint-Denijs-Westrem. Nieuwe maatregelen dringen zich dus niet meteen op.

Wat deze laatste uitspraak betreft, zou ik toch volgende nuances willen aanbrengen:

  • Het recente succes van een eethuisje en een restaurant op het Gemeenteplein zorgen mee voor een bloeiend middenstandsleven in SDW maar tevens voor extra parkeerdruk.
  • Door het sluiten van een groentewinkeltje in de Loofblommestraat enkele maanden geleden, heeft de groentewinkel op de hoek van het Gemeenteplein extra klanten. Dit zorgt opnieuw voor extra parkeerdruk.
  • De in aanbouw zijnde appartementen in de Loofblommestraat en de voorziene appartementen in de Adelaarsstraat zullen misschien ook voor toenemende parkeerdruk zorgen.

Gelet op deze overwegingen, zou ik volgende vragen willen opwerpen:

  • Is het stadsbestuur bereid de parkeercapaciteit in het centrum van Sint-Denijs-Westrem opnieuw te onderzoeken?
  • Mocht uit een dergelijk onderzoek blijken dat de parkeerdruk inderdaad gestegen is en extra parkeerplaatsen in het centrum van Sint-Denijs-Westrem noodzakelijk zijn, kan dan de optie om bijvoorbeeld te voorzien in "groen-ogende" parkeerplaatsen op de Krijzeltand worden onderzocht?

Sofie Bracke
Gemeenteraadslid

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.