Fietspad in Afsnee

19 december 2007
Recentelijk werd de Steenaardestraat in Sint-Denijs-Westrem en Afsnee heraangelegd na de door Aquafin uitgevoerde rioleringswerkzaamheden. De straat is prachtig heraangelegd met een mooi fietspad. Een hele verbetering buiten vroeger.

Het fietspad stopt echter abrupt bij het betreden van Afsnee. Er is geen fietspad meer in de Broekkantstraat, noch op de brug over de autostrade of in de Wittepaalstraat. Er is pas opnieuw een fietspad bij het betreden van het grondgebied van Sint-Martens-Latem.

Deze situatie is bijzonder verwonderlijk aangezien deze baan in beide richtingen deel uitmaakt van het fietsroutenetwerk. Afsnee dorp is zelf een fietsknooppunt met tijdens de zomer op topdagen maar liefs 1100 fietsers die de overzet in Afsnee centrum gebruiken. De weg (vooral voor wat betreft de Broekkantstraat) is breed genoeg voor de aanleg van een fietspad.

Vanuit welke motivatie werd het fietspad in de recent heraangelegde Steenaardestraat niet doorgetrokken in de Broekkantstraat en de Wittepaalstraat in Afsnee?

Is de aanleg van een fietspad in bovenvermelde straten voorzien? Indien ja, wanneer? Indien neen, welke zijn hierbij de overwegingen?

Sofie Bracke
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De bevoegde schepen antwoordde tijdens het vragenuurtje van 17 december 2007 dat de aanleg van dit fietspad op de lijst van de projecten staat die de stad graag zou willen realiseren. Over de timing kon de schepen echter nog niet veel kwijt. Dit hangt nog af van een aantal factoren, waaronder de termijn waarbinnen de subsidies zullen kunnen worden toegekend. Wordt ongetwijfeld vervolgd tijdens een van de volgende commissies Openbare Werken?

Martine De Regge
Schepen van Openbare Werken, Stadswoningen en Rationeel Energie Gebruik

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.