Vragen en tussenkomsten

28 januari 2021 -

Er staat reeds enkele maanden een camera opgesteld aan de Zuid, ter hoogte van het Graaf van Vlaanderenplein. De camera is geplaatst net voor de oversteekplaats van voetgangers en fietsers, waardoor automobilisten niet altijd zien of er iemand wil oversteken, wat voor gevaarlijke situaties zorgt, zeker in deze donkere dagen.

Lees meer...

 


27 januari 2021 -

Het voormalige schoolgebouw in Klein Raamhof wordt verkocht. De vzw De School van Toen kan het gebouw blijven gebruiken tot de zomer van 2022.

Lees meer...

 


27 januari 2021 -

De zomers worden steeds warmer en droger. Hoe kan je parken en andere openbare domeinen beter wapenen tegen droogte en hitte? Dit wordt onderzocht door Curieuzeneuzen in de Tuin, dit is het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit.

Lees meer...

 


22 januari 2021 -

Vorige maand vroeg gemeenteraadslid Christophe Peeters naar de situatie van de Karnemelkwegel, de weg naar de dichtstbijzijnde bushalte op de Antwerpsesteenweg voor de buurtbewoners. Op initiatief van de Stad Gent wordt de nieuwe lijn 16 van WEBA naar St-Jacobs vanaf St-Jacobs verlengd in de richting van de Lousbergkaai, waardoor De Horizon wordt bediend.

Lees meer...

 


19 januari 2021 -

Alle ondernemingen in een gebouw van de Stad Gent, Farys of sogent krijgen voor de maanden juni tot en met december 2020 een betalingsuitstel voor de huurgelden en voor de forfaitaire bijdragen in het verbruik van de nutsvoorzieningen. 

Lees meer...

 


9 januari 2021 -

Op openbare plaatsen moet je je hond altijd aan de leiband houden. Dat is nodig om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van andere wandelaars en dieren te beschermen. Maar een hond moet zich eens kunnen uitleven en vrij kunnen rondlopen.

Lees meer...

 


5 januari 2021 - In opvolging van de vraag van Stephanie D'Hose vorige zomer informeert zij graag nog eens naar de inzichten inzake het deelfietsen in onze stad. Men deelde mee dat een allesomvattende evaluatie nog niet mogelijk was geweest.  Lees meer...

 


4 januari 2021 -

De Brexit zal op 1 januari 2021 een feit zijn. Dit zal mogelijk ook gevolgen hebben voor de trafiek van en naar het VK via onze haven North Sea Port.

Lees meer...

 


22 december 2020 -

De E-Bike wint aan populariteit in Vlaanderen en dus stijgt ook de vraag naar oplaadpunten. Een ecologisch vervoersmiddel als de elektrische fiets verdient ook zeker de aandacht. Investeren in infrastructuur voor de elektrisch fiets kan de uitstraling van Gent als fietspad van Vlaanderen ook ten goede komen. 

Lees meer...

 


17 december 2020 -

In de plannen van de heraanleg van de Sint-Lievenspoortstraat valt op dat in het breedste deel grote stukken onthard zullen worden. Dit valt op zich toe te juichen, zeker omdat dit ook een visueel versmallingseffect zal creëren en op die manier ook kan meehelpen aan het verlagen van de snelheid in de straat.

Lees meer...

 


<<  1   2   3   4   5   10   25   50   100   166     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.