Vragen en tussenkomsten

21 09 2020 - De laatste dagen en weken komt de Dampoort op een negatieve manier in het nieuws, meer bepaald over de toename van sluikstort. Buurtbewoners en passanten klagen steeds meer over rondslingerend afval op straat en in de parken. Lees meer...21 09 2020 - Tijdens de Corona-crisis hebben heel wat ondernemingen in ons land en ook in onze stad het moeilijk gehad. De crisis was ook een opportuniteit voor heel wat nieuwe bedrijven in verschillende sectoren. Lees meer...18 09 2020 - Op 7 januari jongstleden stelde gemeenteraadslid Carl De Decker een schriftelijke vraag aangaande de gevaarlijke verkeerssituatie ter hoogte van het kruispunt Hogeweg, Farmanstraat en de Singel. Men gaf toen aan de bezorgdheid te delen. Lees meer...17 09 2020 - De bewoners van de Hippoliet Persoonsstraat 88 hebben in de zomer van 2019 een aanvraag gedaan voor een verkeersmaatregel (referentie: MB-19-22199 ), meer bepaald op 10 augustus 2019. Vanuit het mobiliteitsbedrijf is 11 maanden later het antwoord gekomen dat de aanvrager nog even geduld moet uitoefenen wegens een veelheid van te behandelen aanvragen. Lees meer...17 09 2020 - De Ivonna Nevejanstraat te Oostakker maakt deel uit van een nieuwe wijk. Het gaat om een rustige, doodlopende straat met een mooi groot centraal pleintje. Er wonen heel wat jonge gezinnen. Meerdere bewoners zijn vragende partij voor enkele speeltuigen, een petanquebaan en/of een bankje.  Lees meer...15 09 2020 - De plannen van het stadsbestuur om een parkeertoren te bouwen op de UCO-site in de Maïsstraat zijn bekend. Een goede zaak: de komst van een parkeertoren zal de parkeerdruk in de Bloemekenswijk hopelijk aanzienlijk doen afnemen. Lees meer...10 09 2020 - De woonstraten tussen de Botestraat en de Industrieweg zijn zone 30 geworden. Dat is een goede zaak met oog op de verkeersveiligheid aldaar. Buurtbewoners merken wel op dat er in de Liefkensstraat signalisatie ontbreekt. Komende van de Industrieweg staat er ter hoogte van de frituur, voor het oude fietspad een bord dat het er verboden te fietsen is. Lees meer...9 09 2020 - Aan de Krijtekerkweg ontstaan er bij het oversteken van de vele leerlingen richting EDUGO gevaarlijke situaties. Auto's die daar de stilstaande bus voorbij steken dreigen immers kinderen te laat te zien die snel overlopen/oversteken. Een zebrapad lijkt daar geen overbodige luxe. Lees meer...7 09 2020 - Ook voor Sint-Denijs-Westrem zull schepen voor mobiliteit Watteeuw deze legislatuur samen met uw diensten werk maken van een wijkmobiliteitsplan. Dit is een goede zaak!
Zo moet onder meer het verkeer in de Beukenlaan worden aangepakt.  Lees meer...Stephanie houdt vurige tussenkomst: 'achter de cijfertjes zitten mensen, Gentenaars zoals u en ik'

7 09 2020 - Als we denken aan 'cijfers' denken we meteen aan 'saai'. Maar fractievoorzitter Stephanie D'Hose bewees vanavond in een vurige tussenkomst op de gemeenteraad het tegendeel. 

"Want cijfers vertegenwoordigen mensen. Onze Gentse inwoners en handelaars. En het zijn die verhalen achter de cijfertjes die we voor ogen moeten houden. Ons stadsbestuur heeft geluisterd, met hun oren en hun hart. En ze gingen aan de slag. Kort op de bal. Stevig en doortastend."

Lees haar volledige tussenkomst hier.


<<  1   5   10   24   25   26   27   28   50   100   187     >>

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info