Vragen en tussenkomsten

9 januari 2021 -

Op openbare plaatsen moet je je hond altijd aan de leiband houden. Dat is nodig om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van andere wandelaars en dieren te beschermen. Maar een hond moet zich eens kunnen uitleven en vrij kunnen rondlopen.

Lees meer...

 


5 januari 2021 - In opvolging van de vraag van Stephanie D'Hose vorige zomer informeert zij graag nog eens naar de inzichten inzake het deelfietsen in onze stad. Men deelde mee dat een allesomvattende evaluatie nog niet mogelijk was geweest.  Lees meer...

 


4 januari 2021 -

De Brexit zal op 1 januari 2021 een feit zijn. Dit zal mogelijk ook gevolgen hebben voor de trafiek van en naar het VK via onze haven North Sea Port.

Lees meer...

 


22 december 2020 -

De E-Bike wint aan populariteit in Vlaanderen en dus stijgt ook de vraag naar oplaadpunten. Een ecologisch vervoersmiddel als de elektrische fiets verdient ook zeker de aandacht. Investeren in infrastructuur voor de elektrisch fiets kan de uitstraling van Gent als fietspad van Vlaanderen ook ten goede komen. 

Lees meer...

 


17 december 2020 -

In de plannen van de heraanleg van de Sint-Lievenspoortstraat valt op dat in het breedste deel grote stukken onthard zullen worden. Dit valt op zich toe te juichen, zeker omdat dit ook een visueel versmallingseffect zal creëren en op die manier ook kan meehelpen aan het verlagen van de snelheid in de straat.

Lees meer...

 


14 december 2020 - Tijdens de gemeenteraad van 14 december hield onze fractievoorzitter Stephanie D'Hose een tussenkomst over de meerjarenplanning. Lees meer...

 


9 december 2020 - In navolging van de schriftelijke vraag d.d. 31/1/2020 van gemeenteraadslid Veli Yüksel heeft deze een aantal opvolgvragen. Lees meer...

 


1 december 2020 -

Op de UCO site zijn vorige maand de werken gestart voor de bouw van een nieuwe parkeertoren. De doelstelling is om de parkeerdruk voor de buurt te verlagen terwijl overdag de plaatsen worden voorbehouden voor de bedrijven.

Lees meer...

 


26 november 2020 -

De Lijn stelt in zijn nieuw openbaar vervoersplan 2021 voor om de huidige lijnvoering te Sint-Amandsberg van de lijnen 38 & 39 te wijzigen en 5 x 2 haltes te schrappen.

Lees meer...

 


25 november 2020 -

Belangrijk onderdeel binnen het stadsvernieuwingsproject En Route is de renovatie en herinvulling van de Heilig Hartkerk.

Lees meer...

 


<<  1   2   3   4   5   6   10   25   50   100   168     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.