›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Gedaan met wachtrijen aan onze Gentse zwembaden
19 maart 2021 - “Gedaan met wachtrijen aan onze Gentse zwembaden”, dat antwoordde sportschepen Sofie Bracke op een vraag van raadslid Christiaan Van Bignoot. Lees meer...

 


Nieuwe liedjes Gents belfort bekend!
19 maart 2021 - De komende 2 jaar klinken er 3 nieuwe deuntjes uit de Gentse Beiaard. 'In mijn stroatje' van Walter De Buck, 'We zullen doorgaan' van Ramses Shaffy en 'Twee meisjes' van Raymond van het Groenewoud werden door de Gentenaars gekozen tot favoriet. Lees meer...

 


Wegenwerken aan de Antwerpsesteenweg starten over een jaar, alle nodige vergunningen zijn verleend
19 maart 2021 -

Alles is in gereedheid gebracht om de werken aan de Antwerpsesteenweg tussen Oostakker en Lochristi van start te laten gaan. De vergunningen zijn verleend en de planning – in zeven fases – ligt klaar. Vlaams Parlementslid Stephanie D’Hose vroeg de gegevens op bij partijgenote Lydia Peeters, de Vlaamse Minister van Mobiliteit en Openbare Werken. 

Lees meer...

 


Discriminatie, racisme en grensoverschrijdend gedrag horen niet thuis in ons nachtleven
19 maart 2021 - Het Gentse nachtleven moet veilig zijn voor iedereen om te kunnen feesten. “Dat is een uitdrukkelijk actiepunt in ons actieplan nightlife”, verduidelijkt schepen Sofie Bracke. Lees meer...

 


Vaccinatie brede groep Gentenaars van start
19 maart 2021 - Dinsdag 16 maart is in Flanders Expo de vaccinatiecampagne gestart voor de brede bevolking. Eerst zijn de 85-plussers en risicopatiënten aan de beurt. Lees meer...

 


Beleidsnota cultuur goedgekeurd!
5 maart 2021 -

De beleidsnota cultuur van schepen Sami Souguir werd afgelopen dinsdag goedgekeurd door de gemeenteraad! Gemeenteraadslid Mieke Bouve lichtte maar al te graag de grote lijnen toe tijdens haar tussenkomst.

Lees meer...

 


Stephanie maakt anonieme klacht na homofoob geweld mogelijk
5 maart 2021 -

Wie geconfronteerd wordt met homofobie of homofoob geweld moet daarover anoniem aangifte kunnen doen via een digitaal platform en politiediensten moeten een draaiboek krijgen om met deze problematiek om te gaan.
 

Lees meer...

 


Cirkels op Sint-Pietersplein om veilig van de zon te genieten
5 maart 2021 -

Om jongeren op het Sint-Pietersplein op een veilige manier van de zon te laten genieten, zijn er op vraag van burgemeester Mathias De Clercq 105 krijtcirkels geplaatst. Daarin kunnen jongeren met 4 op een coronaveilige manier samenkomen.

Lees meer...

 


Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen
5 maart 2021 -

Stad Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen. Die gaat normaal door in de stad Antwerpen in de maand november. De beurs kon dit jaar niet door gaan en daarom is de curator nu op zoek naar een overnemer voor de beurs. 

Lees meer...

 


Communicatiecampagne om Gentenaars te laten vaccineren
5 maart 2021 -

Stad Gent rolt een heuse communicatiecampagne uit om inwoners te overtuigen van het nut van een vaccinatie. Dat heeft burgemeester Mathias De Clercq geantwoord op de vraag van gemeenteraadslid Veli Yüksel.

Lees meer...

 


<<  1   2   3   5   10   25   50   59     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.