›› Home ›› Nieuws

Patissier Benny Fevery versterkt lijst Open Vld Gent

15 maart 2012

Patissier Benny Fevery (54) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen de lijst van Open Vld Gent versterken vanop plaats 38. Als authentieke Gentse middenstander ondersteunt hij het gevoerde middenstandsbeleid en wil hij mee zijn schouders zetten onder een verdere uitbouw van een ondernemingsvriendelijk en bloeiend Gent.

Fevery is al jaren een vaste waarde in de Brabantdam in Gent. Vader Gilbert Fevery nam er in 1954 een patisserie over en voegde er een tearoom aan toe, die tot op heden een vast cliënteel trekt van liefhebbers van fruittaarten, quiche, kaasrolletjes en andere vers bereide hapjes. Daarnaast is Fevery actief bij Kiwanis, de dekenij Vlaanderenstraat-Brabantdam-Vogelmarkt, de bakkersbond en zijn eigen wijngilde ‘The brotherhood of the grape’.

Benny Fevery is een warm voorstander van het gevoerde middenstandsbeleid van de voorbije jaren en hoopt dat Gent op dit elan kan doorgaan. “Schepen Mathias De Clercq heeft Gent op de kaart gezet als dynamische winkel- en horecastad. Starters worden ondersteund, het Ondersteuningspunt voor Ondernemers Gent is opgericht, handelaars krijgen premies voor gevelrenovatie en er is uitgebreide promotie voor de handelaars via Gent Verwent. Dat is niet alleen goed voor de middenstand, maar voor alle Gentenaars die kunnen genieten van een bloeiend handelsapparaat. Ik maak me echter zorgen over de continuïteit van dat beleid. Het aangekondigde kartel dreigt die evolutie een halt toe te roepen door andere accenten te leggen. Onze stad moet bereikbaar blijven voor alle bevolkingsgroepen. Handelaars verdienen ook betere communicatie over openbare werken.”

Lijsttrekker Mathias De Clercq is verheugd dat Benny Fevery het project van Open Vld Gent steunt: “Het doet mij plezier dat een doorwinterde en kritische middenstander als Benny aan ons project wil meewerken. Gent is een ondernemingsvriendelijke stad en moet dat in de toekomst ook blijven. Onze stad heeft baat bij een dynamisch en aantrekkelijk handelsapparaat, we mogen de klok zeker niet terugdraaien.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info