›› Home ›› Nieuws

Leefbaar Gent, onze zorg

16 mei 2011

Veiligheid is één van onze prioriteiten. We willen ervoor zorgen dat Gent ook in de toekomst een aantrekkelijke stad blijft met een aangenaam en veilig woon- en leefklimaat. In Gentse kinderdagverblijven komen er, op aansturen van onze fractie, kaartlezers aan de ingang. Ongestoord binnenwandelen wordt zo bemoeilijkt en de veiligheid wordt verhoogd, wat een grote zorg is van de ouders van baby's en peuters.

Op wijkniveau is de recente inbraakgolf in o.a. Sint-Denijs-Westrem niet aan onze aandacht ontsnapt. Onder impuls van raadslid Carl De Decker werden in de Kareelstraat paaltjes geplaatst. Kleine maar gerichte maatregelen die bijdragen tot het veiligheidsgevoel in de buurt.

Ook leefbaarheid is belangrijk. Met het prokect burenbemiddeling bijvoorbeeld, slaagt de stad erin om de helft van het aantal burenruzies op te lossen zonder tussenkomst van politie of gerecht. Verder zal men dit najaar aan de gemeenteraad een reglement voorleggen dat bedelarij een halt moet toeroepen.

Tenslotte zal het stadsbestuur hardnekkige problemen als sluikstorten, zwerfvuil, dubbel parkeren... snel en kordaat aanpakken. Samen met Eerste schepen Mathias De Clercq en onze voltallige fractie zullen we ons ook de komende maanden verder inzetten op een veilig en leefbaar Gent.

Sami Souguir
Gemeenteraadslid
Fractievoorzitter

www.souguir.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info