›› Home ›› Nieuws

Ontwikkelingsplannen Jan Yoenssite

1 december 2013

De sloop van 116 woningen in de Jan Yoensstraat komt eraan. De appartementen voldoen niet meer aan de hedendaagse woonnormen en worden vervangen door nieuwe woningen. Het clubhuis voor senioren aan de rotonde blijft voorlopig gevrijwaard en zal zolang als mogelijk in gebruik blijven. In afwachting van de bouw van de nieuwe woningen komt er een groenzone voor de bewoners. Aan de kant van de Maïsstraat komen moestuintjes voor de buurt. Er komt ook een speelterrein en een “trapveldje” voor de Wondelgemse jeugd.

De oude fabriek en het elf hectare groot terrein zal worden omgevormd tot een bedrijventerrein voor sociale economie. Een wijkpark zorgt voor meer zuurstof in de dichtbebouwde Bloemekenswijk.

Een recyclagepark van Ivago en het nieuwe opleidings- en tewerkstellingscentrum (OTC) van het OCMW vonden er al een vast stek.

Om te kunnen starten met de bouw van de nieuwe woningen, wordt eerst in samenspraak met Woningent en de stad Gent  een stedenbouwkundig inrichtingsplan opgemaakt. Nadien volgt het aanstellen van een architect, de opmaak van het dossier en de aanbesteding van de werken.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info