›› Home ›› Nieuws

9000 extra jobs in Gent

16 mei 2011

In vergelijking met het laatste kwartaal van 2006, zijn er in Gent 9000 jobs bijgekomen, waarvan 1600 in de sociale economie. Dat blijkt uit gegevens van schepen van Werk Sofie Bracke en schepen van Economie Mathias De Clercq.

"Daarmee halen we ruim de doelstelling om tegen het einde van de legislatuur 6000 extra banen te verkrijgen, waarvan 1000 in de sociale economie", zegt Sofie. "Goed nieuws dus, maar we blijven verder inzetten op een goed economisch klimaat in onze stad. De werkloosheid is immers nog steeds groot. Hoewel de crisis achter de rug lijkt en bedrijven opnieuw mensen aantrekken, telt Gent momenteel net geen 13000 werkzoekenden. We gaan voluut voor de nieuwe cluster in de sociale economie op de Uco-site, en het actieplan voor de Dienstenchequesector. ook de ontwikkeling van de bedrijventerreinen op het Eilandje Zwijnaarde, de Wiedauwkaai en het Kluizendok zullen nieuwe banen opleveren."

Sofie Bracke
Schepen van Innovatie en Werk

www.sofiebracke.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info