›› Home ›› Nieuws

Asverschuivingen in de Emiel Verhaerenlaan

17 januari 2014

Een tijd geleden vroeg de Stad Gent aan bewoners en anderen die daar regelmatig passeren wat zij vonden van de asverschuivingen in de Emiel Verhaerenlaan. Die asverschuiving maakt deel uit van een proefproject, waarbij getest wordt op welke manier de verkeersveiligheid in de straat het best kan worden verbeterd. Daarnaast voerde de Stad ook waarnemingen en metingen uit.

Op basis van de evaluatie door bewoners en passanten van de Emiel Verhaerenlaan en op basis van de metingen werd volgende evaluatie opgemaakt van de asverschuiving:

De meningen over de snelheid van auto’s en de fietsveiligheid zijn verdeeld, maar de objectieve metingen tonen aan dat de snelheid wel degelijk gedaald is in de Emiel Verhaerenlaan.

De voorrangsregels aan de asverschuiving zijn correct aangeduid. Het correct opvolgen van die regels door alle weggebruikers zou vermijden dat auto’s en fietsers recht tegenover elkaar komen tussen de asverschuiving. De asverschuiving is voldoende zichtbaar in de straat, weggebruikers kunnen hierdoor anticiperend hun rijgedrag aanpassen aan de voorrangsregels.

Op basis hiervan besloot de Stad Gent de asverschuiving definitief te laten staan in de Emiel Verhaerenlaan.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info