›› Home ›› Nieuws

Stationsbuurt: Verkeersveiligheid is prioriteit

10 november 2010

De voorbije weken was er veel te doen over de onveilige verkeerssituatie op de werf van het project Gent Sint-Pieters. Voetgangers en fietsers liepen er gevaar tijdens het oversteken of passeren. Het kwam zelfs tot een petitie van bezorgde pendelaars, met niet minder dan 2000 handtekeningen. Het stadsbestuur deelt deze bezorgdheid en wees de betrokkenen op hun verantwoordelijkheid. De situatie is echter heel gecompliceerd en wijzigt van dag tot dag.

Ondertussen werden enkele maatregelen genomen, zoals het afleiden van vrachtwagens in een aparte bedding, extra signalisatie en een verder uitgegraven fietsgarage. De politie houdt ook extra toezicht opdat pendelaars en chauffeurs de signalisatie zouden naleven.

Het was onmogelijk de mobiliteit gedurende maanden volledig lam te leggen. De buurt rond het Sint-Pietersstation is namelijk een belangrijk knooppunt voor zowel het openbaar als het privé vervoer. De situatie wordt goed onderzocht en opgevolgd om de risico’s te beperken. Open Vld zal vanuit het stadsbestuur de vinger aan de pols houden. Alle betrokkenen komen regelmatig samen in een technische werkgroep, ook wel “BOF” (Bijzondere Overleg Fasering) genoemd. Sinds de laatste vergadering van oktober laatsleden werden reeds enkele verbeteringen aangebracht.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.