›› Home ›› Nieuws

Mobiliteitsdag

25 januari 2014

Tijdens een fietstocht georganiseerd door de Gentse Open Vld afdelingen hebben de mandatarissen en leden van Open Vld Gent hun bezorgdheden en ideeën met betrekking tot mobiliteit overgemaakt aan voorzitter Gwendolyn Rutten. Bekijk hier de AVS-reportage over de actie.

 

Open Vld Gent vroeg om de punten uit het Gentse bestuursakkoord op te willen nemen in het verkiezingsprogramma van Open Vld voor de Vlaamse verkiezingen op 25 mei en roepen andere lokale partijen op hetzelfde te doen. Onze mandatarissen van Open VLD Gent Noord West Sas van Rouveroij en Christophe Peeters hadden ook heel concrete actiepunten.

Gemeenteraadslid Sas van Rouveroij ijverde aan Dampoort onder andere voor een betere verbinding tussen Gent-Dampoort en Brussel met een verhoogde frequentie tijdens de spits. Hij vraagt ook voor een dringende herinrichting van het Dampoortkruispunt met meer aandacht voor fietsers en voetgangers en een vlottere doorstroming van het autoverkeer door een ongelijkgrondse verbinding tussen de Koopvaardijlaan en Kasteellaan.

Schepen Christophe Peeters vroeg Vlaamse ondersteuning om slimme stadsdistributie in Gent mogelijk te maken met onder andere aandacht voor fietskoeriers en het mogelijk maken van ‘handvrij shoppen’. Daarnaast drong hij aan op snellere en duidelijkere communicatie vanuit AWV en De Lijn ten behoeve van de handelaars.

Open Vld voorzitter Gwendolyn Rutten aanhoorde de vele voorstellen en ideeën en beloofde deze mee te nemen naar Brussel voor eventuele opname in het  verkiezingsprogramma van Open Vld voor de Vlaamse en federale verkiezingen op 25 mei.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.