›› Home ›› Nieuws

Stadsbestuur opzoek naar nieuwe locatie DIV-kantoor

14 februari 2014

De verhuis van het DIV-kantoor naar de Visserij in Gent blijft de gemoederen beroeren. Het kantoor van de Dienst Inschrijving Voertuigen blijft dagelijks honderden auto’s naar de Visserij lokken, waarvan eerder een deel als fietsstraat werd ingericht.

Uit eerdere vragen in de gemeenteraad bleek dat het stadsbestuur niet werd geraadpleegd bij de verhuis van het DIV-kantoor. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw deelde de bekommernis van de bewoners en zou hierover een brief schrijven naar de bevoegde staatssecretaris. Enkele maanden later blijkt er in de praktijk weinig aan de situatie te zijn veranderd.

Fractievoorzitter Sami Souguir vroeg schepen Watteeuw dan ook naar het antwoord op de brief en eventuele mogelijke oplossingen. Uit het antwoord op de brief blijkt de reden dat het DIV-kantoor naar de Visserij verhuisde de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer te zijn. Als Stad Gent een andere locatie kan aanbieden die ook goed bereikbaar is met het openbaar vervoer is men echter bereid hier naar te luisteren.

De cel acquisitie en vestigingsbeleid van de Dienst Economie zal nu contact opnemen om te na te gaan of er een andere goede locatie mogelijk is en de Visserij kan verlost worden van de overlast die het DIV-kantoor er nu veroorzaakt.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.