›› Home ›› Nieuws

Bedelarij aanpakken

16 mei 2011

Je kan er niet meer naast kijken: overal in de Gentse binnenstad treft men tegenwoordig bedelaars aan. In vele gevallen mensen die terechtgekomen zijn in een zwart circuit van mensenhandel en die uitgebuit worden.

Schepen Catharina Segers: “Als schepen en centrumbewoonster word ik vaak geconfronteerd met Gentenaars die zich storen aan de vele bedelaars en hun soms opdringerig gedrag. Ik heb er binnen onze fractie op aangedrongen om werk te blijven maken van de aanpak van bedelarij.”

Na herhaaldelijke tussenkomsten van fractievoorzitter Sami Souguir tijdens de gemeenteraad, werkt de juridische dienst van stad Gent aan een nieuw reglement om bedelarij aan banden te leggen. Er zal nagegaan worden hoe het reglement kan gemotiveerd worden, om de kans op een geslaagd annulatieberoep bij de Raad van State zo beperkt mogelijk te houden. In het verleden werden immers gelijkaardige reglementen vernietigd op basis van het gebrek aan motivatie.

“Ik ben tevreden dat er na herhaaldelijk aandringen vanuit onze fractie, in navolging van andere steden, eindelijk werk wordt gemaakt van het aan banden leggen van de bedelarij in onze stad”, zegt Catharina Segers.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.