›› Home ›› Nieuws

Sas van Rouveroij volgt Sven Gatz op

16 mei 2011

Tot ieders verrassing heeft Sven Gatz half april beslist om de nationale politiek te verlaten. De voormalige fractievoorzitter van Open Vld in het Vlaams Parlement wordt in september directeur van de Belgische Brouwersvereniging. Gatz ontkent dat hij de politiek beu is. Hij blijft trouwens voor Open Vld gemeenteraadslid in de Brusselse gemeente Jette. Maar in 1995 had hij al uitgemaakt dat hij niet zijn hele leven als politicus wilde doorbrengen. En toen het aanbod van de brouwers kwam om van zijn passie zijn beroep te maken, was de keuze snel gemaakt.

Kritisch, maar constructief
De fractie in het Vlaams Parlement was het erover eens dat Gentenaar Sas van Rouveroij, Gatz best opvolgt als fractieleider. Van Rouveroij omschreef zichzelf als “een maagd met ervaring”: hoewel hij nog maar sinds 2009 Vlaams volksvertegenwoordiger is, heeft Sas er al haast twintig jaar politieke ervaring opzitten als schepen van Gent. Van Rouveroij wil de fractie in dezelfde stijl als zijn voorganger leiden. Open Vld zal onder zijn leiding kritisch, maar constructief oppositie voeren. Van Rouveroij: “Ik zal een spelverdeler zijn en af en toe een spits. Dat laatste vooral op die dossiers waar de Vlaamse regering te kort schiet”.

De nieuwbakken oppositieleider buisde de Vlaamse regering alvast voor haar aanpak van de regelneverij en het gebrek aan daadkracht over de belofte van goed bestuur. “Als twee derde van de kleuterscholen willen staken, als 6.000 wetenschappers een petitie tegen het innovatiebeleid hebben ondertekend, als de wachtlijsten overal groeien in plaats van verminderen, als je het aan de putten in de wegen merkt dat je vanuit Nederland of Duitsland Vlaanderen binnen rijdt, kan je niet volhouden dat Vlaanderen goed wordt bestuurd.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.