›› Home ›› Nieuws

Meulestedebrug volledig onderbroken tijdens herstellingswerken

21 februari 2014

Op maandag 24 februari 2014 start Waterwegen en Zeekanaal NV met de dringende herstellingswerken aan de Meulestedebrug in Gent. Tijdens de werken, die ongeveer 14 dagen zullen duren, kan er geen verkeer (ook geen bussen, fietsers en voetgangers) meer over de brug. Na de werken wordt de huidige tonnagebeperking opgeheven.

Sinds vorige vrijdag geldt er op de Meulestedebrug in Gent een tonnagebeperking voor voertuigen van meer dan 3,5 ton. De brug over het kanaal Gent-Terneuzen kampt met ernstige stabiliteitsproblemen. De tonnagebeperking is bijgevolg een noodzakelijke veiligheidsmaatregel om onherstelbare schade aan de brug te voorkomen.
 
Om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen en de hinder voor de haven en de bedrijven in de buurt zoveel mogelijk te beperken, plant Waterwegen en Zeekanaal NV op korte termijn herstellingswerkzaamheden. De werken starten op maandag 24 februari 2014 en zullen ongeveer 14 dagen duren. Er wordt ook tijdens de krokusvakantie gewerkt en de aannemer schakelt verschillende ploegen in om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te houden.
 
Ook geen bussen, fietsers, voetgangers
Om de werken uit te voeren is het noodzakelijk dat de brug in open toestand geplaatst wordt en zo kan blijven staan gedurende de totale duur van de werken. Daardoor is er tijdens de werken geen verkeer mogelijk over de Meulestedebrug. Ook fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen. De dienstregeling van De Lijn wordt aangepast. Meer informatie over de gewijzigde lijn 6 volgt zo snel mogelijk op www.delijn.be/gent. Na de herstellingswerken wordt de tonnagebeperking opgeheven.
 
Voor het wegverkeer is er een plaatselijke omleiding voorzien via de Muidebrug en de Tolhuisbrug. Op verschillende invalshoeken in de ruime omgeving rond de brug komen lichtkranten om aan te kondigen dat de brug onderbroken is.  Ook het veer van Langerbrugge kan gebruikt worden richting Wondelgem, Gent, Evergem en Sleidinge (vanaf 4u30 tot 23u20).
 
Nachtelijke herstellingswerken intussen afgerond
De nachtelijke werkzaamheden, die sinds half januari bezig waren, zijn intussen afgerond. Vanaf deze nacht tot maandag 24 februari 2014 is de brug opnieuw ’s nachts toegankelijk voor het wegverkeer. De tonnagebeperking blijft uiteraard wel van kracht.
 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.