›› Home ›› Nieuws

Uitbreiding parking Zuid?

21 maart 2011

U hebt het wellicht al gemerkt: dikwijls is het zoeken naar een parkeerplaats in centrum Gent. Vaak zijn de ondergrondse parkings volzet, waaronder parking Zuid. Stefaan Noreilde polste in het vragenuurtje naar de mogelijke uitbreiding van die parking om het tekort aan parkeerplaatsen op te lossen.

Het is steeds moeilijker om een parkeerplaats te vinden in Gent. Niet alleen op piekmomenten, maar ook meer en meer op werkdagen zijn de ondergrondse parkings volzet. Een van de meest treffende voorbeelden is ongetwijfeld de parking aan het Zuid.

In antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Stefaan Noreilde over een mogelijke uitbreiding van de huidige parking, werd het parkeerprobleem toegegeven. Voor Open Vld komen er best nog wat plaatsen bij, en het Zuid lijkt ons daarvoor geschikt. De ligging van de parking, in het verlengde van een van de belangrijkste invalswegen van onze stad, schept de kans om extra parkeerplaatsen te creëren zonder overlast voor de buurt.

Om het parkeerprobleem in kaart te brengen heeft het stadsbestuur alvast beslist om een nieuwe parkeerstudie te laten uitvoeren. Onze stad, en het centrum in het bijzonder, moet toegankelijk blijven voor alle vervoersvormen: het openbaar vervoer, de fiets én de wagen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info