›› Home ›› Nieuws

Stadsbestuur legt rouwregister aan voor Jan Hoet in het S.M.A.K.

27 februari 2014

Door het overlijden van Jan Hoet verliest de stad Gent een cultuuricoon van formaat. Hij was conservator, curator en bezieler van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) en bracht op zijn eigen manier de beeldende kunsten dichter bij een breed publiek. Het college van burgemeester en schepenen wenst zijn familie veel sterkte en legt vanaf morgen een rouwregister aan in het S.M.A.K.

Jan Hoet slaagde er als bezieler van het S.M.A.K. in om een aantal topstukken in huis te halen die de internationale positie van het museum hebben versterkt. Met evenementen als ‘Over the edges’ bracht hij kunst op straat. Hij stond voor alles open en wist daarmee een zeer breed publiek te bereiken.

Het stadsbestuur legt uit eerbetoon een rouwregister aan voor het publiek. Op vrijdag 28 februari om 11 uur zal het college van burgemeester en schepenen dit ondertekenen in het stadhuis. Daarna wordt het rouwregister overgebracht naar het S.M.A.K., N. De Liemaeckereplein 2, Citadelpark, 9000 Gent, waar het vanaf vrijdagmiddag 14 uur gedurende een week beschikbaar zal zijn voor steunbetuigingen. Het museum is dagelijks open van 10 tot 18 uur, uitgezonderd maandag.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.