›› Home ›› Nieuws

Mobiel dienstencentrum

18 mei 2011

In de toekomst zal de Gentenaar administratieve verrichtingen kunnen uitvoeren in het mobiel dienstencentrum (MDC). Een speciaal uitgerust voertuig zal de diensten van de stad Gent letterlijk dichterbij brengen. “Het College heeft de gunning voor de aankoop van het MDC goedgekeurd”, aldus schepen Catharina Segers tijdens de gemeenteraad, op vraag van fractievoorzitter Sami Souguir. “Alles verloopt volgens plan.”

Dit betekent dat het MDC wellicht begin 2012 voor de eerste keer in Gent zal rondtrekken. Concreet zal men halt houden in meer afgelegen gebieden, zoals Afsnee. Daarnaast zullen drukke locaties zoals het Sint-Pietersstation bediend worden, alsook de woon- en zorgcentra van het OCMW.

Naast de dienstverlening van een vast dienstencentrum, zal de mobiele variant enkele nieuwigheden aanreiken. Zo zal er een boekencollectie van de Bibliotheek aanwezig zijn én zullen gereserveerde boeken afgehaald kunnen worden. GentInfo, het centraal aanspreekpunt voor informatie over de stadsdiensten, wordt een vaste passagier. Tot slot zal er ook een computer beschikbaar zijn, zodat men het E-loket kan aanwenden.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.