›› Home ›› Nieuws

Gedifferentieerde aanpak woninginbraken

10 juli 2014

Uit de criminaliteitscijfers 2013, die Politie Gent dit voorjaar voorstelde, blijkt de geregistreerde criminaliteit in Gent met 9,7% gedaald tegenover 2012. Ook het aantal woninginbraken daalde met 14,7%. Opvallend omdat een aantal specifieke wijken en deelgemeenten, bijvoorbeeld Sint-Denijs-Westrem, Wondelgem en Gentbrugge, bij momenten met ware een inbrakenplaag leken te kampen.

Daarom vroeg fractievoorzitter Sami Souguir om de cijfers verder uit te splitsen per wijk en deelgemeente. De daling van het aantal woninginbraken met 14,7% is immers een globaal resultaat voor heel Gent. De cijfers per deelgebied tonen duidelijk aan dat er binnen Gent grote verschillen zijn: van een daling van het aantal inbraken met ruim 42% in Gent-West tot een stijging met bijna 24% in Oostakker. Tijdens het eerste kwartaal van 2014 blijkt er terug een stijging van het aantal inbraken en ook nu wordt niet alleen Gent, maar ook de omliggende gemeenten geviseerd.

Sami Souguir: "De terugkomende verschillen tonen duidelijk de nood aan een gedifferentieerde aanpak en mogelijke samenwerking met omliggende politiezones. Iets waar ik zal blijven voor pleiten in de gemeenteraad."

Met de vakantie in zicht is het belangrijk jouw woning veilig achter te kunnen laten. Via de website van Politie Gent (www.politiegent.be) vind je informatie en preventietips. Bovendien kan je er zogenaamd vakantietoezicht aanvragen. De politie passeert dan geregeld aan de woning om een controle te doen, zodat je met een gerust gevoel met vakantie kunt gaan.

Sami Souguir: "Er is nood aan meer samenwerking met de politiezones van de buurgemeenten om tijdig te kunnen ingrijpen in onze deelgemeenten."

 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.