›› Home ›› Nieuws

Supertrams in Gent

10 juli 2014

De Lijn bereidt de komst van de zogenaamde ‘supertrams’ in Gent voor. Langs het traject van tramlijn 1 worden 43 tramperrons verlaagd en/of verlengd. De supertrams zijn 42m lang, 11m langer dan de huidige hermelijntrams en moeten zorgen voor 2.000 extra plaatsen per uur op tramlijn 1. Tegen eind september van dit jaar moeten alle haltes aangepast zijn.

Gemeenteraadslid Sas van Rouveroij toonde zich bezorgd over de knelpunten die bij de ontwerpen van de individuele haltes zijn opgedoken en over het kostenplaatje van deze aanpassingen. De schepen antwoordde dat de problemen, zoals de blokkering van kruispunten of opritten, konden opgelost worden. Soms zal het wel voorvallen dat een zebrapad tijdelijk geblokkeerd zal raken.

Raadslid Sas van Rouveroij: "De capaciteitsverhoging door de nieuwe trams is een goede zaak. Maar had De Lijn vroeger overleg gepleegd met de stad Gent dan had ze de kostprijs voor de aanpassing van de perrons ten belope van 1 miljoen euro kunnen vermijden. Vandaar dat de stad Gent beslissingsrecht zou moeten krijgen in het investeringsbeleid van De Lijn in de regio Gent."

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.