›› Home ›› Nieuws

Hinderende fietsers

10 juli 2014

Ook tijdens de zomermaanden is het vaak koppen lopen in de stad. Helaas is het gedrag van heel wat fietsers in het voetgangersgebied een steeds weerkerende ergernis bij heel wat centrumbewoners, handelaars en bezoekers.

Fietsen in het voetgangersgebied is toegelaten voor zover de drukte dat toelaat. Als er te veel volk op straat loopt moeten de fietsers afstappen, maar dat gebeurt zelden. Roekeloze fietsers banen zich een weg tussen de massa en niet zelden hinderen ze daarbij de voetgangers.

Gemeenteraadslid Camille Daman vroeg tijdens het vragenuur van de gemeenteraad welke initiatieven genomen worden om dit steeds weerkerende probleem structureel aan te pakken. De politie voert wel tal van controles uit maar kan uiteraard niet overal tegelijk aanwezig zijn. Een herhaling van de campagne ‘Fietsen mag, hinderen niet’ is momenteel niet gepland. Het Mobiliteitsbedrijf zal wel een aantal andere doelgroepencampagnes organiseren, onder andere naar studenten toe. Sensibilisering rond veilig fietsgedrag zal daar zeker een onderdeel van uitmaken. Wordt dus vervolgd!

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.